5 Mart 2016 Cumartesi

Kaçan Zaman (Işıktan Düşemeyen Notlar)

Aragon Triolet, Edebiyatçı Aşkları, K dergi
Yine uzun süredir ışıktan bir not düşememiş. Hızlı elektronik haberleşme ve yayın paylaşma trafiği bir yana, basılı kitap ve dergilere bile yetişebilmek kolay değil. Hızımız arttıkça zaman uzaklaşıyor. Tutabildiklerimiz elimizde ve aklımızda kalıyor, diğerleri yitiyor. Gidenlerin değerine ve anlamına yeniden ulaşabilmemiz kolay değil. Kurtarabildiklerimize tutunmaya çalışıyoruz.

"Işıktan düşen notları yakalayamıyorum, hiç değilse kâğıtla saklananlara yetişeyim" diyerek bir ara yukarıdaki resmi taramıştım. Sayısını ve yılını bilemediğim bu Aragon Triolet kapağı, kâğıttan ışığa kaçarak tarihi silinse bile korunabilmiş.

....


Cumhuriyet Bilim Teknoloji ekinin kapağındaysa tarih okunuyor, 26 Ekim 2007. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin 17 Eylül 2007 tarihli oturumunda ele alınan "Eğitimde Yaradılışçılığın Tehlikeleri" başlıklı rapor ve ona bağlı karar tasarısı konu ediliyor. 25 karşı ve 3 çekimser oya karşılık 48 lehte oyla kabul edilen kararlar çerçevesinde, yaradılışçılığın bilimsel verilere dayanmadığının ve bu nedenle okullarda okutulmasının doğru olmadığının vurgulandığı belirtiliyor.
....


1 Nisan 2010 tarihli Cumhuriyet Kitap kapağındaysa Yiğit Okur, Şükran Farımaz ve Ahmet Telli adları geçiyor.

....


Yiğit Okur'la yeni romanı "Sıfırlamak" üzerine bir söyleşi var.

....


Şükran Farımaz'la yeni kitabı "Aşk Bu" hakkında konuşulmuş.

....


Selçuk Altun yazısına 2003 ürünü Ku(r)şun Lezzeti" adlı romanından söz ederek başlamış

....


M. Sadık Aslankara gülmece sanatındaki büyülü dönüşümden söz etmiş.

....


Selim İleri'nin tüm eserleriyle Everest'te olduğu duyurulmuş.

....


Roman Kahramanları'nın Nisan 2010 sayısında Kenan, Dirmit, Emma Bovary ve Momo varmış. Adalet Ağaoğlu ve Latife Tekin'le söyleşiler, Ahmet Ümit ve İbrahim Yıldırım'ın henüz yayımlanmamış romanlarından parçalar yer almış.

....

2007'den 2010'a, 2016'ya ne değişti?

....


2015'te Ahmet Ümit'in "Elveda Güzel Vatanım" romanı yayımlandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder